dilluns, 28 de maig del 2012

Conclusions:


Conclusions:
Fer les pràctiques ha esdevingut una oportunitat per entendre realment quin és el treball que ens espera si podem exercir a l'etapa 0-3.
Poder veure les dificultats les que s’ha d’afrontar l’orientadora i que tothom estira cap el seu costat. És una autèntica mediadora i una creadora de bon ambient, el que m’ha agradat mes ha estat veure com entre els diferents psicopedagogs s’ajuden, m’ha recordat a un equip mèdic. A la reunió del divendres a la seu vaig poder observar aquest fet, increïble, quin bon ambient de treball que es respirava i com es dedicaven a demanar-se un a l’altre el seu parer de com havien d’actuar davant diferents casos. Un autèntic ambient col·laboratiu que llavors intenten transmetre als centres.
Model d’assessorament col·laboratiu. Es caracteritza pel fet de situar les educadores en situacions de participació, suscitar-ne la inventiva i la capacitat de regular-la segons els efectes. La confiança en la capacitat de les educadores d’elaborar itineraris educatius diferenciats, projectes d’innovació i pràctiques alternatives.
L’assessora i jo hem adoptat un paper compromès amb la pràctica de les educadores, ens hem implicat en una empresa d’innovació respecte a les pràctiques educatives en les quals també hem après d'elles. Jo sempre dic que hi veuen més quatre ulls que dos i raonen més dos cervells que un.
Hem volgut ésser generadors del dinamisme de les escoles bressol i d’adaptar-nos a la
situacions del moment.
També degut a la mancança de temps hem tingut que donar pas a la reflexió i autonomia
individual per llavors posar les conclusions en grup que han estat fruit de les conclusions que han arribat amb comparant la pràctica diària amb els dictats teòrics.
La nostra idea ha estat donar eines per que entre tots es col·labori a la realitat de les escoles bressol, l'associació 0-3 i els serveis externs (context) i arribar a solucionar la situacions problemàtica plantejada al grup.
Hi ha hagut moments de reflexió i de tornar enrere, ha estat com a llevar blocs d’una casa per no pensat a deixar una finestra. Hem intentat ajudar a aquestes decisions de la construcció.
Les altres activitats fetes han estat.
Assessorar i col·laborar en l’organització i el funcionament dels centres per formular i posar en pràctica una resposta educativa ajustada a la diversitat per tal de poder obtenir més qualitat del procés d’E-A.
Orientar a l’hora d’establir mesures d’atenció a la diversitat, de promoure pràctiques d’educació inclusiva i de millorar la convivència, l’acció tutorial.
Coordinar i participar en el procés d’avaluació psicopedagògica dels alumnes per identificar necessitats específiques de suport educatiu.
Afavorir l’intercanvi de materials i instruments que siguin d’utilitat a la comunitat educativa per a l’atenció a la diversitat dels alumnes i per a l’acció tutorial.
Assessorar i col·laborar en la coordinació entre el centre educatiu i la
família en l’educació dels infants.
Col·laborar i coordinar-se amb serveis, entitats i institucions de caire
educatiu, social i sanitari, de l’àmbit local, ( reunions multi sectorials)
Ajudar a la coordinació de les diferents escoles bressol assignades.
Implicar-me amb l'associació 0-3 com a membre actiu de la mateixa.
Veure l'actuació i la dificultat que comporta fer les funcions d'assessora conjuntament amb les de dur la direcció de l'equip.



Aquestes activitats són les que es van pactar.
La veritat és que estic ben content d’haver fet aquesta tasca. És de profit i ara només falta que ajudi als autèntics protagonistes que són els infants de 0-3 anys.
Com punt negatiu tinc que no he aconseguit desenvolupar tots els temes que m’havia marcat a les valoracions de les pràctiques, que he mesclat les fases tres i quatre molt.
Que ho hem intentat per diferents caires però pareix que serà molt difícil que el departament d'educació de l'ajuntament vulgui tornar a col·laborar com fa una partida d'anys amb l'associació 0-3 de manera efectiva.
Només desitjar al possible lector un bon estiu i esperar que la lectura d'aquest bloc desperti les consciencies de la gent i dels pares i mares que es troben amb fills a aquesta edat i que si es troben en la necessitat de demanar una valoració ho facin per què de veritat que en trec el capell de veure com fan la feina amb molta delicadesa, comprenssió i afecte..
I donar un cop més les gràcies a les meves dues tutores i a totes les persones implicades a aquest blog.







Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada