dissabte, 5 de maig del 2012

Primera fase


Perspectives de canvi. Febrer.

Com podeu veure fa estona que tinc el bloc inactiu, però he tornat am ganes força i moltes coses que comptar.
El primer de tot dir-vos que estic encantat amb la tasca que faig a l'associació de 0-3 de Manacor, tant m'ha agradat el que fan i tant interessant ho trob que a rel de fer les pràctiques amb ells i amb el fet que tinc un infant dins aquesta franja d'edat, m'he fet membre actiu de l'associació amb la qual cosa encara s'enriqueix més les meves pràctiques amb ells.
Ara, apart de compartir reflexions i actuacions amb les tres psicòlogues que formen part de la junta directiva de l'associació també compartesc tasques pel bon funcionament de l'associació.
Vos diré, que he participat amb el desenvolupament d'un cinefòrum on vàrem projectar el documental Babyes de Thomas Balmas que relata el primer anys de vida de quatre infants de quatre llocs diferents del mon en quatre cultures diferents, mireu quina experiència més enriquidora que vàrem tenir, però ja vos ho explicaré a un altra entrada, el que si que vos recomano es que vegeu aquest film que segur que vos despertarà els més profunds sentiments de tendresa.



Una altra tasca que hem fet , ha estat la de poder seleccionar material del més interessant pels infants de 0-1 anys. Resulta que hi ha experimentacions que diuen que els colors que més els agraden als nounats és el color blanc i negre, dons ja ho sabeu i sense ànim de fer propaganda vos deixaré una adrece d'on hem fet una selecció de material per que els pares que estiguin interessats puguin adquirir aquest material pels seus estimats fills. També ho trob del tot interessant per quan anem a conèixer una nova criatura molts de cops duem una cosa que no té molta utilitat. Vos puc assegurar que el mòbil és un èxit garantit.



http://www.socialbaby.com/shop/prodtype.asp?CAT_ID=119



I l'estrella de les activitats que duem a terme és la del grup espai i trobada



És un lloc de trobada dels infants (0-3), acompanyats del seus progenitors o d'una persona adulta responsable, on hi ha la possibilitat de intercanviar experiències de criança, de joc i de relació. Sempre amb la presència d'una psicòloga que és la que guia el debat i les reflexions i toma els mites que no són reals.



És un espai obert, sense inscripció, ni compromís de fer tot l'horari, ni d'una assistència continuada.
Bé com podeu veure la temàtica que tractaré no la veiem als estudis de psicopedagogia, però si en voleu seguir segur que vos serà de profit.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada